Baanbrekend in de media

Update Arbeidsmarktonwikkelingen Augustus

Nederland telde in juli 541.000 werklozen, dat is 6% van de beroepsbevolking. Hiermee zet de daling van de werkloosheid verder door. Het percentage werkloze 45-plussers daalt het sterkst. Het aantal werklozen daalt de laatste maanden minder snel. Dit komt doordat meer mensen op zoek zijn gegaan naar werk, maar niet meteen een baan hebben gevonden (bron: CBS). 

meer mensen aan het werk
In ons land wonen 12,8 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar, hiervan hadden er in juli 65,9% betaald werk. Dat zijn 8,4 miljoen mensen, waarvan 4,5 miljoen mannen en 3,9 miljoen vrouwen. Vanaf het begin van dit jaar is het aantal mensen met betaald werk met 95.000 toegenomen. Overigens was de toename bij vrouwen groter dan bij mannen.

steeds meer jongeren aan werk 
Een doelgroep die hard geraakt werd tijdens de crisisjaren waren de jongeren. Gelukkig zien we dat zij nu wel veel makkelijk aan werk komen. De werkloosheid is de afgelopen twee jaar namelijk het sterkst gedaald onder 25- tot 30-jarigen. Van 7,3% in het tweede kwartaal van 2014 naar 5% in het tweede kwartaal van 2016. Toch zijn zij van alle 25- tot 45- jarigen nog steeds het vaakst werkloos. 

consumenten besteden meer
De economie krijgt steeds meer ondersteuning van de consument. Consumenten hebben in juni 0,8% meer uitgegeven dan in juni 2015. Ze gaven vooral meer uit aan duurzame goederen en diensten. De CBS consumptieradar geeft aan dat de omstandigheden voor de consumptie in augustus vrijwel hetzelfde is als in juni. 

vooral stijging in uitgaven duurzame goederen
Consumenten hebben in juni 1,8% meer uitgegeven aan duurzame goederen. Vooral aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteedden ze meer dan een jaar eerder. Consumenten hebben daarentegen minder besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen zoals gas.

Samenwerking Randstad en gemeenten helpt 1500 bijstandsgerechtigden aan nieuwe baan

DIEMEN, 16 april 2013 – De samenwerking ‘Baanbrekend’ tussen de Sociale Diensten van dertien gemeenten en Randstad heeft in een jaar tijd 1500 mensen met een bijstandsuitkering aan werk geholpen. De formule is zo’n succes dat deze wordt uitgebreid naar de gemeente Roosendaal!

Lees hier het persbericht


Baanbrekend op nu.nl!

Bijstandsontvangers moeten volgens minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken meer gebruikmaken van uitzendbureaus om aan de slag te raken.

Randstad

Uitzender Randstad wijst in een reactie op het al bestaande project 'Baanbrekend'. Daarbij worden inmiddels in vier gemeenten bijstandsontvangers aan werk geholpen.

"Een zeer succesvol project", zegt een woordvoerster van Randstad tegen NU.nl. "We hebben onlangs de duizendste werknemer geplaatst."

Randstad wil deze publiek-private samenwerking binnen een half jaar uit te breiden naar in totaal 10 gemeenten. "Onze ambitie is om het uiteindelijk landelijk uit te rollen", aldus de zegsvrouw.

Voor meer informatie:
http://www.nu.nl/economie/2964194/asscher-wil-bijstandsontvanger-uitzendbureau.html

Bron: Nu.nl 21-11-2012

Gezamenlijk project helpt 55 mensen aan een baan

Het project Baanbrekend Nieuwe Waterweg Noord, een initiatief van Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Randstad, heeft de afgelopen drie maanden 55 werkzoekenden aan het werk geholpen. Klik op de link voor het gehele artike  Artikel AD  24 oktober 2012

Baanbrekend Nieuwe Waterweg Begeleidt naar werk

Vertegenwoordigers van de gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis en Randstad Nederland hebben vorige week het startschot gegeven voor Baanbrekend nieuwe Waterweg Noord. Met onder meer trainingen, wekelijkse coaching gesprekken en speeddates tussen werkzoekenden en werkgevers begeleidt en bemiddelt dit publiek-private project werkzoekenden naar vacatures op alle niveaus.

Klik op de link voor het gehele artikel, Nieuwe stadsblad 31 oktober 2012

Startschot voor project Baanbrekend

Het project Baanbrekend Nieuwe Waterweg Noord begint volgende week. De wethouders Mario Stam ( Schiedam), Cees Oostrom (Vlaardingen) en Peter Kromdijk (Maassluis) geven samen met Randstad-directeur Arco Elsman op dinsdag 23 oktober het startschot voor dit gezamenlijke project waarmee werkzoekenden worden begeleid naar werk bij opdrachtgevers in de regio. 

Klik op de link voor het gehele artikel Algemeen Dagblad 20 oktober 2012

Contact

Heeft u vragen over Baanbrekend of over het aanmelden van een vacature bel of mail ons!

Emailadres
info@baanbrekendnwn.nl

Telefoonnummer
010 - 246 5502

Bezoek adres
Galgkade 3
3133 KN Vlaardingen 

Baanbrekend NWN is een initiatief van: